Broskve, čokoláda, med Více informací
V kávě najdete sladké tóny broskví, medu a čokolády. Zpracování metodou honey dodává kávě její sladkost a komplexní chuť.
Mycí stanice Kibingo nejen zpracovává kávu od farmářů z okolí, ale zároveň je podporu i v dalších ohledech života. Prioritou je hlavně vzdělávání jak dětí, tak jejich rodičů, ale i podpora chovu dobytka pro lepší obživu rodin. Důležitým faktorem je i výsadba nových kávovníků - kávovníku trvá 3-5 let, než začne plodit a z toho důvodu farmáři nechtějí vysazovat nové. Problémem je však staří aktuálně vysazených stromů, u kterých začíná znatelně klesat produkce. Proto družstva poskytují, často i zadarmo, nové sazenice pro obnovu farem.
Ručně sbírané třešně se po fermentaci suší, s částí dužiny, na vyvýšených stolech po dobu 2 až 3 týdnů. Během sušení se třešně pravidelně kontrolují a třídí, aby bylo zajištěno rovnoměrné sušení a odstranění defektních zrn. Po usušení se káva pytluje a putuje do skladu, kde ji hodnotí tým zkušených degustátorů. Navíc její hodnocení mezinárodní kávovou asociací dosahuje 86,5 bodů ze 100, což potvrzuje její výjimečnou kvalitu.
Oblast: Kayanza
Odrůda: 100% Arabica (Red Bourbon)
Nadmořská výška: 1700 - 1900 m n.m.
Zpracování: honey (polopromytá)
Pražení: středně hnědé
SCA skóre: 86,5
Každý sáček je opatřen datem pražení, abyste si mohli být jisti čerstvostí kávy. Kávu odesíláme většinou maximálně týden od pražení a doporučuje zkonzumovat do 2 měsíců. Zrnka balíme do dvouvrstevných sáčků se zipem a ventilem, díky tomu může káva dýchat, uvolňovat plyny a zároveň nehrozí pochycení cizích pachů. Skladujte na temnějším, sušším a chladnějším místě, nikdy kávu nedávejte do lednice.
Vhodné na: kávovar, moka konvička, filtr (drip, aeropress,..)
Ovocnost: jemně ovocná
Stupeň pražení: střední
Zpracování: honey (polopromyté)