Výběr pěti druhů Arabic z Ameriky a Afriky. Více informací
Nevíte si rady, jakou kávu zvolit z naší nabídky nebo čím obdarovat své blízké? Není nic jednoduššího, než vyzkoušet tento výběr pěti Arabic. Po jejich ochutnání si již snadno dle chuti vyberete, jaká je ta pravá pro Vás. V setu naleznete naše nejlepší a nejprodávanější kávy.
Obsahuje
1x 70g Burundi Gakenke
1x 70g Brazil Sao Silvestre
1x 70g Costa Rica Finca Carrizal
1x 70g Nicaragua Las Segovias
1x 70g Honduras Finca Jerusalén
Burundi Gakenke
Káva je pěstována na malých plantážích, kdy každá rodina vlastní průměrně 250 kávovníků a každá z těchto rodin obstarává svoji úrodu, včetně sklizně. Následně kávu dodávají do stanice Gakenke, kde je zpracována. Díky půdě, podnebí a usilovné práci farmářů, dosahuje skvělé chuti, což potvrzuje SCA skóre 86,5 bodů, což ji řadí mezi výběrové kávy s přívlastkem Excellent.
Chuťový profil
Spojení broskví, karamelu a dochutí čokolády.
Brazil Sao Silvestre
Od roku 1991 hospodaří na farmě Sao Silvestre bratři Adradeové. Sopečná půda je ideální pro pěstování hlavních odrůd farmy - Yellow Bourbon a Yellow Icatú. Sklizeň následně probíhá výhradně ručně, aby byly sklizeny pouze zralé třešně a dosáhlo se co nejvyšší kvality. Zpracování kávových třešní probíhá metodou honey, v Brazílii nazývanou "pulped natural". O kvalitě této kávy svědčí i její hodnocení světové asociace pro výběrovou kávu (SCA) se skóre 83,25 bodů.
Chuťový profil
Chuť nugátu a oříšků s jemným aroma meruněk a koření.
Costa Rica Finca Carrizal
Farmář Oscar Alberto Madrigal Chacon se věnuje se svojí rodinou pěstování kávy víc než 30 let. Sběr probíhá samozřejmě ručně, aby se zpracovávali vždy jen zralé třešně. Ty jsou poté 48 hodin fermentovány, následně se odstraní vrchní obal zrna a se zbylou dužinou se suší. Tato metoda se nazývá honey a zachovává v zrnu přirozenou ovocnou chuť kávy. SCA skóre 85,75 bodů ji řadí do kategorie Excellent mezi výběrovou kávou.
Chuťový profil
Čokoládová chuť v kombinaci se sladkostí sušeného ovoce a pomeranče.
Nicaragua Las Segovias
Oblast rozkládající se v severní části Nikaraguy, kde je půda bohatá na životy, je domovem skvělých káv. Klade se zde velký důraz na používání pouze přírodních hnojiv a pesticidů, aby bylo dosaženu co nejvyšší kvality kávy vyrůstající v souladu s přírodou. Následný ruční sběr a selekce je dalším krokem pro výslednou kvalitu a chuť kávy. SCA skóre 84,25 bodů.
Chuťový profil
Spojení ořechů, čokolády a sladké dochuti sušeného ovoce.
Honduras Finca Jerusalén
Odrůda Geisha se řadí mezi nejlepší kávu na světě. Zpracování honey metodou nechá vyniknout jejím ovocným tónům a v šálku Vás ohromí svojí vyváženou chutí. Za vše mluví její SCA skóre, jenž dosahuje hodnoty 90,25 bodů a řadí ji to mezi nejlepší kávy světa s označením "Outstanding" neboli "vynikající"
Historie farmy Finca Jerusalén sahá k samým počátkům pěstování kávy v Hondurasu. Tradice zde zůstává zachována a káva zde stále roste volně ve stínu tropického lesa. Nejsou používány žádné pesticidy a pěstování probíhá v souladu s přírodou. Již třicet let ji vede José Cuellár Fajardo, jenž toto těžké břemeno převzal v pouhých patnácti letech. Skvěle navázal na odkaz svých předků a dodnes dokazujeme kávovému světu, že ví co dělá. Na farmě o rozloze 40ha pěstuje několik odrůd kávovníku Arabica - Geisha, Lempira, Parainema či IHCAFE 90.
Chuťový profil
Sladkost žlutého ovoce a panely ve spojení s tóny rozinek a tamarindu.
Skladování
Abyste docílili nejlepší chuti, nechávejte kávu v našich sáčcích a nepřesypávejte ji do jiných nádob. Balíme ji do trojvrstevných sáčků se zpětným ventilem. Díky tomu může káva dýchat, uvolňovat plyny a zároveň nehrozí pochycení cizích pachů. Skladujte na temnějším, sušším a chladnějším místě, nikdy kávu nedávejte do lednice či mrazáku.
Doporučená příprava: Espresso, Moka konvička, Frenchpress, Český turek, Filtr
Celkové zhodnocení:
Výborná káva a možnost porovnání různých chutí potěší.