Výběr pěti druhů Arabic z Ameriky a Afriky. Více informací
Nevíte si rady, jakou kávu zvolit z naší nabídky nebo čím obdarovat své blízké? Není nic jednoduššího, než vyzkoušet tento výběr pěti Arabic. Po jejich ochutnání si již snadno dle chuti vyberete, jaká je ta pravá pro Vás. V setu naleznete naše nejlepší a nejprodávanější kávy.
Obsahuje
1x 70g Burundi Butihinda
1x 70g Brazil Fazenda Mariano
1x 70g Costa Rica La Pastora Tarrazu
1x 70g Nicaragua San Ramón
1x 70g Tanzania Kilimanjaro
Burundi Butihinda
Burundi je země s velkou tradicí pěstování kávy, navíc má díky vysoké nadmořské výšce, tisícům kopců pokrytých sopečnou půdou a hojným dešťům veškeré předpoklady pro získání kvalitního produktu. Oblast Butihinda je situována v severovýchodní části Burundi. Nacházejí se zde malé farmy, které spolu úzce spolupracují.
Chuťový profil
Sametové tělo, karamelová chuť přechází v ovocné tóny broskve.
Brazil Fazenda Mariano
Farma Fazenda Mariano se rozkládá na 80 hektarech v pohoří Sao Domingos. Její majitel Manoel Barbosa se svojí rodinnou zde pěstují kávu postupy, jenž jsou šetrné k přírodě. Snaží se zachovat harmonii člověka s přírodou. Můžeme jmenovat například budování jezírek pro záchyt dešťové vody, jenž je využívána pro zavlažování plantáží a praní kávy v jejich vlastním mlýně. Sklizeň probíhá ručně a ihned v její den jsou kávové třešně omyta, rozdrcena a rozprostřena na venkovních terasách, kde se přibližně dva dny suší. Až následně jsou přemíštěna do sušiček, kde dochází k dosušení zrn. Kvalita kávy je pro tuto rodinnou farmu prioritou a neustále pracují na jejím zvyšování. Ať už formou investic do nových technologií pěstování a zpracování, tak zaměstnáváním nezávislých konzultantů specializujích se na tuto problematiku. Jejich úspech v tomto směru potvrzuje SCA skóre 84 bodů.
Chuťový profil
Chuť mléčné čokolády ve spojení s mandlemi a sladkou ovocností.
Costa Rica La Pastora Tarrazu
Káva z Costa Ricy, zejména z oblasti Tarrazu, je považována za jednu z nejlepších na světě. Díky horskému podnebí, sopečné půdě a blízké řece Pirris, jenž zajišťuje oblasti dostatek vláhy, je zde ideální prostředí. Káva jde zde pěstováná bez umělých hnojiv a pesticidů a vyznačuje se nenapodobitelnou skvělou chutí a vůní.
Chuťový profil
Bohatá a plná chuť s tóny kořeněné čokolády, mandlí, květin a jemným aroma pomeranče a šípku.
Nicaragua San Ramón
Tradice pěstování kávy na farmě San Ramón sahá až do roku 1896. Zakládající si na udržitelnosti přirozeného prostředí a ekologickém provozu nejen pěstování, ale i zpracování kávových třešní. Více jak 50% farmy pokrývá přirozená vegetace, řeky a napajedla, jenž vytvářejí svoje mikroklima a zajišťují udržitelnost pěstování. Při sklizni se ručně sbírají jen zralé třešně, které jsou následně promývány v mlýně, jenž z 80% používá recyklovanou vodu z předchozích procesů. Sušení probíhá na terasách za pomoci slunce.
Chuťový profil
Oříškovo čokoládové tóny s jemným ovocným nádechem.
Tanzania Kilimanjaro
Plantáže v oblasti Kilimanjaro jsou jedny z nejstarších v Tanzanii. Jejich poloha je na jižních svazích stejnojmenné hory. Vulkanická půda je vysoce úrodná a díky odtokům vody z ledovce na vrcholcích hory je i dostatečně zavlažovaná. Zajímavostí je, že ráz plantáží je přetvoren tak, aby se zachovaly původní koridory zvěře.
Chuťový profil
V chuti vystupuje medová sladkost doplněná o čokoládovou dochuť a ostružinové tóny.
Skladování
Abyste docílili nejlepší chuti, nechávejte kávu v našich sáčcích a nepřesypávejte ji do jiných nádob. Balíme ji do trojvrstevných sáčků se zpětným ventilem. Díky tomu může káva dýchat, uvolňovat plyny a zároveň nehrozí pochycení cizích pachů. Skladujte na temnějším, sušším a chladnějším místě, nikdy kávu nedávejte do lednice či mrazáku.
Doporučená příprava: Espresso, Moka konvička, Frenchpress, Český turek, Filtr
Vlastníte tento produkt? Chcete se podělit s ostatními o svých zkušeností? Neváhejte a ohodnoťte produkt.
Napsat recenziCelkové zhodnocení:
Výborná káva a možnost porovnání různých chutí potěší.