Výběr pěti druhů Arabic z Ameriky a Afriky. Více informací
Nevíte si rady, jakou kávu zvolit z naší nabídky nebo čím obdarovat své blízké? Není nic jednoduššího, než vyzkoušet tento výběr pěti Arabic. Po jejich ochutnání si již snadno dle chuti vyberete, jaká je ta pravá pro Vás. V setu naleznete naše nejlepší a nejprodávanější kávy.
Obsahuje
1x 70g Burundi Inzahabu
1x 70g Brazil Sao Silvestre
1x 70g Costa Rica San Francisco
1x 70g Nicaragua Caracoli
1x 70g Ethiopia Wosasa
Burundi Inzahabu
V Burundi dominují tisíce malých farmářů produkující kávu, což dává každé z nich jedinečný charakter. V Kirundi, jazyce bantu, znamená Inzahabu "zlatá káva". Její kvalita je na velmi vysoké úrovni. Po ručním sběru je následně zpracována v mycí stanici Butihinda, která využívá vodní zdroj Mugobe z pohoří Masaka a Ngara.
Chuťový profil
V chuti nalezneme tóny karamelu a brusinek s lehkou dochutí medu.
Brazil Sao Silvestre
Od roku 1991 hospodaří na farmě Sao Silvestre bratři Adradeové. Sopečná půda je ideální pro pěstování hlavních odrůd farmy - Yellow Bourbon a Yellow Icatú. Sklizeň následně probíhá výhradně ručně, aby byly sklizeny pouze zralé třešně a dosáhlo se co nejvyšší kvality. Zpracování kávových třešní probíhá metodou honey, v Brazílii nazývanou "pulped natural". O kvalitě této kávy svědčí i její hodnocení světové asociace pro výběrovou kávu (SCA) se skóre 83,25 bodů.
Chuťový profil
Chuť nugátu a oříšků s jemným aroma meruněk a koření.
Costa Rica San Francisco
Farmu San Francisco vlastní Edgar Fallas Solis, jeho manželka Ligia a syn Willian. Distopnují přibližně 12 hektary půdy, kde mezi kávovníky pěstují další plodiny, převážně avokádo, citrusy a banány, což zvyšuje potřebnou komplexnost a diverzitu prostředí. Pro co nejlepší kvalitu kávy využívají techniky z biodynamiky a aktivně se vzdělávají, aby mohli neustále svoji produkci vyvíjet a posouvat kvalitu zrn čím dál výš. SCA skóre je 85,25 bodů, což ji řadí mezi výběrové kávy s přívlastkem Excellent.
Chuťový profil
Spojení chuti peckového ovoce, černého čaje, nugátu a dochutí sladké limetky.
Nicaragua Caracoli
Ve španělštině pod pojmem Caracol nalezneme název pro perlová zrna. V kávové třešni se obvykle nacházejí dvě zrnka. U perlové kávy je zde pouze jedno kulaté. Dá se tedy říci, že jedno zrnko dostane všechny živiny určené pro dvě zrnka a díky tomu má vyšší koncentraci aromatických látek. Neexistuje kávovník, jenž by plodil pouze perlová zrna. Ty se získávají až tříděním při sběru třešní.
Chuťový profil
Čokoládovo oříšková chuť s tóny kandovaného ovoce.
Ethiopia Wosasa
Dvacet pět farmářů se svými rodinami z vesnice Wosasa pěstují kávu ve stínu původních stromů. Velikost každé z farem je 3,5 ha a tvoří je hliněná úrodná půda, jenž společně s podnebím a a nadmořskou výškou, propůjčuje kávě její chuť. Díky přístupu k novým informacím o zpracování kávy je zde její zpracování na velmi vysoké úrovni. Při sušení je pečlivě sledována vlhkost a rovnoměrně se s kávovými třešněmi pracuje dle aktuálního stavu a klimatických podmínek. O její kvalitě vypovídá vysoké hodnocení SCA 86,75 bodů, což ji právem řadí mezi výběrové kávy s přívlastkem Excellent.
Chuťový profil
Bohatá a sladká chuť čokolády, třešní, mučenky a borůvek.
Skladování
Abyste docílili nejlepší chuti, nechávejte kávu v našich sáčcích a nepřesypávejte ji do jiných nádob. Balíme ji do trojvrstevných sáčků se zpětným ventilem. Díky tomu může káva dýchat, uvolňovat plyny a zároveň nehrozí pochycení cizích pachů. Skladujte na temnějším, sušším a chladnějším místě, nikdy kávu nedávejte do lednice či mrazáku.
Doporučená příprava: Espresso, Moka konvička, Frenchpress, Český turek, Filtr
Celkové zhodnocení:
Výborná káva a možnost porovnání různých chutí potěší.