Výběr pěti druhů Arabic z Ameriky a Afriky. Více informací
Nevíte si rady, jakou kávu zvolit z naší nabídky nebo čím obdarovat své blízké? Není nic jednoduššího, než vyzkoušet tento výběr pěti Arabic. Po jejich ochutnání si již snadno dle chuti vyberete, jaká je ta pravá pro Vás. V setu naleznete naše nejlepší a nejprodávanější kávy.
Obsahuje
1x 70g Burundi Masha
1x 70g Brazil Sao Silvestre
1x 70g Kenya Kamvara
1x 70g Nicaragua Las Nubes
1x 70g Honduras Finca Jerusalén
Burundi Masha
Oblast kolem hory Masha je spojována spíše s chovem dobytka, než pěstováním kávy. To ji však neubírá na kvalitě. Právě naopak. Káva je pěstována na malých plantážích, kdy každá rodina vlastní průměrně 250 kávovníků a každá z těchto rodin obstarává svoji úrodu, včetně sklizně. Následně kávu dodávají do stanice Masha, kde je zpracována. Díky půdě, podnebí a usilovné práci farmářů, dosahuje skvělé chuti, což potvrzuje SCA skóre 86,5 bodů, což ji řadí mezi výběrové kávy s přívlastkem Excellent.
Chuťový profil
Spojení broskví, karamelu a jemné dochuti tropického ovoce.
Brazil Sao Silvestre
Od roku 1991 hospodaří na farmě Sao Silvestre bratři Adradeové. Sopečná půda je ideální pro pěstování hlavních odrůd farmy - Yellow Bourbon a Yellow Icatú. Sklizeň následně probíhá výhradně ručně, aby byly sklizeny pouze zralé třešně a dosáhlo se co nejvyšší kvality. Zpracování kávových třešní probíhá metodou honey, v Brazílii nazývanou "pulped natural". O kvalitě této kávy svědčí i její hodnocení světové asociace pro výběrovou kávu (SCA) se skóre 83,25 bodů.
Chuťový profil
Chuť nugátu a oříšků s jemným aroma meruněk a koření.
Kenya Kamvara
Farmu spravuje Grace Njoki Njage od roku 2009, kdy po smrti manžela zůstala na vše sama. Její zkušenosti a zapálení však posouvají kávu z její farmy stále k lepším výsledkům a nyní se o tom můžete přesvědčit i vy. Oblast, zpracování a zkušenosti farmářky propůjčují této kávě jedinečnost. Může se pyšnit SCA skóre 88 bodů a tedy zařazení do kategorie Excellant mezi výběrovou kávou.
Chuťový profil
Vyvážená chuť malin, medu a brusinek s květinovým aroma.
Nicaragua Las Nubes
Ruční sklizeň a následná selekce vytřídí jen ty nejlepší zrna z farmy. Následně se 24 hodin fermentují a poté se suší na afrických postelích po dobu přibližně 13 dní. Neustálá kontrola tohoto procesu je nezbytností pro dosažení skvělého výsledku. Práce farmářů stojí opravdu za to, SCA skóre 86 bodů mluví za vše.
Chuťový profil
Spojení vlašských ořechů a černého čaje skvěle doplňuje jemná chuť meruněk a broskví.
Honduras Finca Jerusalén
Odrůda Geisha se řadí mezi nejlepší kávu na světě. Zpracování honey metodou nechá vyniknout jejím ovocným tónům a v šálku Vás ohromí svojí vyváženou chutí. Za vše mluví její SCA skóre, jenž dosahuje hodnoty 90,25 bodů a řadí ji to mezi nejlepší kávy světa s označením "Outstanding" neboli "vynikající"
Historie farmy Finca Jerusalén sahá k samým počátkům pěstování kávy v Hondurasu. Tradice zde zůstává zachována a káva zde stále roste volně ve stínu tropického lesa. Nejsou používány žádné pesticidy a pěstování probíhá v souladu s přírodou. Již třicet let ji vede José Cuellár Fajardo, jenž toto těžké břemeno převzal v pouhých patnácti letech. Skvěle navázal na odkaz svých předků a dodnes dokazujeme kávovému světu, že ví co dělá. Na farmě o rozloze 40ha pěstuje několik odrůd kávovníku Arabica - Geisha, Lempira, Parainema či IHCAFE 90.
Chuťový profil
Sladkost žlutého ovoce a panely ve spojení s tóny rozinek a tamarindu.
Skladování
Abyste docílili nejlepší chuti, nechávejte kávu v našich sáčcích a nepřesypávejte ji do jiných nádob. Balíme ji do trojvrstevných sáčků se zpětným ventilem. Díky tomu může káva dýchat, uvolňovat plyny a zároveň nehrozí pochycení cizích pachů. Skladujte na temnějším, sušším a chladnějším místě, nikdy kávu nedávejte do lednice či mrazáku.
Doporučená příprava: Espresso, Moka konvička, Frenchpress, Český turek, Filtr
Celkové zhodnocení:
Výborná káva a možnost porovnání různých chutí potěší.