Výběr tří Arabic z Ameriky. Více informací
Jste milovníky kávy z amerického kontinetu, ale nevíte, jaká Vás více zaujme? Není nic jednoduššího, než vyzkoušet náš výběr tří Arabic pěstovaných v Americe. Po jejich ochutnání si již snadno dle chuti vyberete, jaká je ta pravá pro Vás.
Obsahuje
1x 70g Brazil Fazenda Mariano
1x 70g Costa Rica La Pastora Tarrazu
1x 70g Nicaragua San Ramón
Brazil Fazenda Mariano
Farma Fazenda Mariano se rozkládá na 80 hektarech v pohoří Sao Domingos. Její majitel Manoel Barbosa se svojí rodinnou zde pěstují kávu postupy, jenž jsou šetrné k přírodě. Snaží se zachovat harmonii člověka s přírodou. Můžeme jmenovat například budování jezírek pro záchyt dešťové vody, jenž je využívána pro zavlažování plantáží a praní kávy v jejich vlastním mlýně. Sklizeň probíhá ručně a ihned v její den jsou kávové třešně omyta, rozdrcena a rozprostřena na venkovních terasách, kde se přibližně dva dny suší. Až následně jsou přemíštěna do sušiček, kde dochází k dosušení zrn. Kvalita kávy je pro tuto rodinnou farmu prioritou a neustále pracují na jejím zvyšování. Ať už formou investic do nových technologií pěstování a zpracování, tak zaměstnáváním nezávislých konzultantů specializujích se na tuto problematiku. Jejich úspech v tomto směru potvrzuje SCA skóre 84 bodů.
Chuťový profil
Chuť mléčné čokolády ve spojení s mandlemi a sladkou ovocností.
Costa Rica La Pastora Tarrazu
Káva z Costa Ricy, zejména z oblasti Tarrazu, je považována za jednu z nejlepších na světě. Díky horskému podnebí, sopečné půdě a blízké řece Pirris, jenž zajišťuje oblasti dostatek vláhy, je zde ideální prostředí. Káva jde zde pěstováná bez umělých hnojiv a pesticidů a vyznačuje se nenapodobitelnou skvělou chutí a vůní.
Chuťový profil
Bohatá a plná chuť s tóny kořeněné čokolády, mandlí, květin a jemným aroma pomeranče a šípku.
Nicaragua San Ramón
Tradice pěstování kávy na farmě San Ramón sahá až do roku 1896. Zakládající si na udržitelnosti přirozeného prostředí a ekologickém provozu nejen pěstování, ale i zpracování kávových třešní. Více jak 50% farmy pokrývá přirozená vegetace, řeky a napajedla, jenž vytvářejí svoje mikroklima a zajišťují udržitelnost pěstování. Při sklizni se ručně sbírají jen zralé třešně, které jsou následně promývány v mlýně, jenž z 80% používá recyklovanou vodu z předchozích procesů. Sušení probíhá na terasách za pomoci slunce.
Chuťový profil
Oříškovo čokoládové tóny s jemným ovocným nádechem.
Skladování
Abyste docílili nejlepší chuti, nechávejte kávu v našich sáčcích a nepřesypávejte ji do jiných nádob. Balíme ji do trojvrstevných sáčků se zpětným ventilem. Díky tomu může káva dýchat, uvolňovat plyny a zároveň nehrozí pochycení cizích pachů. Skladujte na temnějším, sušším a chladnějším místě, nikdy kávu nedávejte do lednice či mrazáku.
Doporučená příprava: Espresso, Český turek, Moka konvička, Filtr, Frenchpress
Vlastníte tento produkt? Chcete se podělit s ostatními o svých zkušeností? Neváhejte a ohodnoťte produkt.
Napsat recenziCelkové zhodnocení:
Jsem maximálně spokojen.