Výběr tří Arabic z Ameriky. Více informací
Jste milovníky kávy z amerického kontinetu, ale nevíte, jaká Vás více zaujme? Není nic jednoduššího, než vyzkoušet náš výběr tří Arabic pěstovaných v Americe. Po jejich ochutnání si již snadno dle chuti vyberete, jaká je ta pravá pro Vás.
Obsahuje
1x 70g Brazil Sao Silvestre
1x 70g Mexico Finca Las Chicharras
1x 70g Nicaragua Las Mimosas
Brazil Sao Silvestre
Od roku 1991 hospodaří na farmě Sao Silvestre bratři Adradeové. Sopečná půda je ideální pro pěstování hlavních odrůd farmy - Yellow Bourbon a Yellow Icatú. Sklizeň následně probíhá výhradně ručně, aby byly sklizeny pouze zralé třešně a dosáhlo se co nejvyšší kvality. Zpracování kávových třešní probíhá metodou honey, v Brazílii nazývanou "pulped natural". O kvalitě této kávy svědčí i její hodnocení světové asociace pro výběrovou kávu (SCA) se skóre 83,25 bodů.
Chuťový profil
Chuť nugátu a oříšků s jemným aroma meruněk a koření.
Mexico Finca Las Chicharras
ato káva je výjimečná nejen svou chutí, ale i posláním. Jedná se o projekt, který začal v roce 2017. Na plantáži pracují převážně sběrači z Guatemali. Farma nejen dává práci těmto lidem, ale jako hlavní cíl má budování lepšího zázemí pro jejich děti. A s tím spojené to hlavní - vzdělání. Výdělky farmy jsou investovány do rozvoje školy, která se tam nachází. Zde se děti věnují vzdělání a dětským aktivitám včetně her, místo toho, aby následovali rodiče při práci, jak je tomu obvykle zvykem. Díky tomu se dětem dostává šance na lepší budoucnost a uplatnění v životě. ní.
Chuťový profil
Chuť kakao ve spojení s tóny hroznů a meruněk doplněná jemným aroma oříšků.
Nicaragua Las Mimosas
Káva z oblasti Nueva Segovia se v posledních letech dostává do popředí káv z Nicaraguy díky své chuti a kvalitě. Tyto kávovníky rostou na pobřeží jezera Managua (Lago Xolotlán) na úpatí sopky Momotombo. Právě zdejší sopečná půda a klima jezera velmi příznově ovlivňují výslednou chuť kávových třešní.
Chuťový profil
Spojení jemné chuti oříšků a čokolády v ideálním poměru. Vše doplňuje sladké aroma tropického ovoce.
Skladování
Abyste docílili nejlepší chuti, nechávejte kávu v našich sáčcích a nepřesypávejte ji do jiných nádob. Balíme ji do trojvrstevných sáčků se zpětným ventilem. Díky tomu může káva dýchat, uvolňovat plyny a zároveň nehrozí pochycení cizích pachů. Skladujte na temnějším, sušším a chladnějším místě, nikdy kávu nedávejte do lednice či mrazáku.
Doporučená příprava: Espresso, Český turek, Moka konvička, Filtr, Frenchpress
Celkové zhodnocení:
Jsem maximálně spokojen.