Jahody, mléčná čokoláda, karamel Více informací
Nabízí plný chuťový profil se sladkostí jahod, mléčné čokolády a karamelu.
Do zpracovatelské stanice dodává kávu kolem 750 drobných farmářů, kteří kávu pěstují ve vysokých nadmořských výškách (přes 1900 m. n. m.). Pěstování probíhá bez chemických hnojiv a pesticidů. Zároveň je půda využívána nejen pro kávovníky, ale jsou zde další plodiny. Ty nejen přispívají k co nejvyšší kvalitě kávy (přirozený stín, výživa půdy), ale zároveň poskytují další plodiny rodinám.
Místní farmáři pečlivě ručně sbírají a třídí kávové třešně, které následně dodávají do zpracovatelské stanice AASH. Zde probíhá další třídění a následně je káva sušena. Tento proces trvá přibližně 20 až 25 dní a vyžaduje neustálou kontrolu a "rozhrabování" kávy, aby bylo sušení souměrné a dosáhlo se co nejvyšší kvality.
Profil pražení jsme uzpůsobili tak, aby se v chuti vyzdvihla i sladší podstata s plnější chutí.
Region původu: Oromie
Odrůda kávy: Coffea Arabica
Nadmořská výška: 1950 m.n.m.
Zpracování: natural (suché)
Pražení: středně hnědé
SCA skóre: 86
Každý sáček je opatřen datem pražení, abyste si mohli být jisti čerstvostí kávy. Kávu odesíláme většinou maximálně týden od pražení a doporučuje zkonzumovat do 2 měsíců. Zrnka balíme do dvouvrstevných sáčků se zipem a ventilem, díky tomu může káva dýchat, uvolňovat plyny a zároveň nehrozí pochycení cizích pachů. Skladujte na temnějším, sušším a chladnějším místě, nikdy kávu nedávejte do lednice.
Vhodné na: filtr (drip, aeropress,..), kávovar, french press
Ovocnost: jemně ovocná
Stupeň pražení: střední
Zpracování: naturální (suché)