Etiopie je považována za pravlast kávy. Vyniká chutí s tóny ovoce a citrusů. Více informací
Etiopie je považována za pravlast pěstování kávy. Dle legendy ji objevil právě pastýř z Etiopie. Zjistil, že kozy, které spásají červené plody z keřů jsou čilejší než ostatní. Rozhodle se zrna natrhat a vzít do kláštera, kde je konzumovali před večerní mší. Mniši ji po čase začli pražit a připravovat z ní různé nápoje.
Oblast Sidamo se nachází v jihozápadní části země. Káva pochází z produkce malých farmářů. Díky jejich tradičním metodám, nadmořské výšce, půdě a dostatku srážek vzniká vynikající výběrová káva.
Chuťový profil
Káva s lehčím, sametovým tělem a výraznou květinovou vůní. V chuti nalezneme tóny ovoce a citrusů.
Vlastníte tento produkt? Chcete se podělit s ostatními o svých zkušeností? Neváhejte a ohodnoťte produkt.
Napsat recenzi