Kakao, sušené švestky, maracuja Více informací
Odrůda Geisha se řadí mezi nejlepší kávu na světě. Zpracování naturální metodou nechá vyniknout jejím ovocným tónům a v šálku Vás ohromí svojí vyváženou chutí. Za vše mluví její SCA skóre, jenž dosahuje hodnoty 93,5 bodů a řadí ji to mezi nejlepší kávy světa s označením "Outstanding" neboli "vynikající"
Historie farmy Finca Jerusalén sahá k samým počátkům pěstování kávy v Hondurasu. Tradice zde zůstává zachována a káva zde stále roste volně ve stínu tropického lesa. Nejsou používány žádné pesticidy a pěstování probíhá v souladu s přírodou. Již třicet let ji vede José Cuellár Fajardo, jenž toto těžké břemeno převzal v pouhých patnácti letech. Skvěle navázal na odkaz svých předků a dodnes dokazujeme kávovému světu, že ví co dělá. Na farmě o rozloze 40ha pěstuje několik odrůd kávovníku Arabica - Geisha, Lempira, Parainema či IHCAFE 90.
Chuťový profil
Kakao ve spojení s chutí sušených švestek, maracuji a tóny karibského rumu.
Skladování
Abyste docílili nejlepší chuti, nechávejte kávu v našich sáčcích a nepřesypávejte ji do jiných nádob. Balíme ji do trojvrstevných sáčků se zpětným ventilem. Díky tomu může káva dýchat, uvolňovat plyny a zároveň nehrozí pochycení cizích pachů. Skladujte na temnějším, sušším a chladnějším místě, nikdy kávu nedávejte do lednice či mrazáku.
Doporučená příprava: Filtr, Espresso, Frenchpress