Kakao, sušené švestky, maracuja Více informací
Nechte se unést výjimečnou kombinací sametového kakaa, šťavnatých sušených švestek a exotické maracuji, to vše podtržené svůdnými tóny karibského rumu. Každý doušek této výjimečné kávy je dokonale vyvážený zážitek.
Za každým šálkem této výjimečné kávy stojí člověk s velkým srdcem - náš přítel José. Není to jen další farmář, je to někdo, s kým máme tu čest se každoročně setkávat při degustacích jeho kávy zde v České republice. Jeho oddanost kvalitě je pozoruhodná - osobně dohlíží na každý detail, od sklizně až po otevření kontejneru s kávou v našich končinách. Právě tento osobní přístup a vášeň pro dokonalost dělají jeho kávu tak jedinečnou.
Geisha je považována za královnu mezi kávovými odrůdami a patří k nejvzácnějším na světě. Původem z etiopské vesnice Gesha si našla svůj druhý domov v Latinské Americe, kde dosahuje nebývalých kvalit.
Tato konkrétní Geisha z farmy Finca Jerusalén dosahuje výjimečného SCA skóre 93,5 bodů, což ji řadí mezi absolutní světovou špičku s označením "Outstanding". Naturální zpracování umocňuje její přirozenou sladkost a dává vyniknout komplexním ovocným tónům. Je to káva pro skutečné znalce a milovníky výjimečných chutí. Kvalitu této kávy potvrzuje i dvojnásobné ocenění Miláček veřejnosti, které jsme získali na prestižním Festivalu kávy v Brně.
Finca Jerusalén není jen tak ledajaká farma - její historie sahá k samým počátkům pěstování kávy v Hondurasu. José, který farmu převzal již v patnácti letech, pokračuje v rodinné tradici a hospodaří v souladu s přírodou. Káva zde roste ve stínu původního tropického lesa bez použití pesticidů, přesně tak, jak to dělali jeho předkové.
• Pro milovníky prémiových káv, kteří hledají výjimečný kávový zážitek a jsou ochotni investovat do jedné z nejlepších káv světa s prestižním oceněním.
• v espressu oceníte její plnost a kakaové tóny, zatímco filtrované metodě vyniknou více ovocné a exotické chutě.
Farmář: José Cuellár Fajardo
Region: Santa Barbara
Odrůda: 100% Arabica (Geisha)
Nadmořská výška: 1350 - 1450 m n.m.
Zpracování: naturální (suché)
Pražení: středně hnědé
SCA skŕe: 93,5
Každý sáček je opatřen datem pražení, abyste si mohli být jisti čerstvostí kávy. Kávu odesíláme většinou maximálně týden od pražení a doporučuje zkonzumovat do 2 měsíců. Zrnka balíme do dvouvrstevných sáčků se zipem a ventilem, díky tomu může káva dýchat, uvolňovat plyny a zároveň nehrozí pochycení cizích pachů. Skladujte na temnějším, sušším a chladnějším místě, nikdy kávu nedávejte do lednice.
Vhodné na: kávovar, filtr (drip, aeropress,..), french press
Ovocnost: jemně ovocná
Stupeň pražení: střední
Zpracování: naturální (suché)
Celkové zhodnocení:
Excelentní