Mléčná čokoláda, černý čaj, pomeranče Více informací
Spojení sladkosti mléčné čokolády s chutí černého čaje a zralých pomerančů. Každý šálek nabízí vyváženou chuť.
Káva zrozená na sopečných svazích v nadmořské výšce převyšující 1650 metrů. Pěstují ji zde drobní farmáři, kteří se starají o kávovník od jeho zasazení až po sklizeň. Ta probíhá ručně, aby byly sklizeny vždy jen zralé třešně a dosáhlo se co nejvyšší kvality. Následně ji dodávají do družstva, kde se promývá křišťálově čistou vodou z horských potoků a následně suší na slunci.
Tato keňská káva dosáhla vynikajícího mezinárodního hodnocení 83,5 bodů podle SCA.
Teplota a čas pražení jsou nastaveny tak, aby uvolnily ty nejjemnější chuťové tóny - od bohaté čokoládové noty přes ovocnou svěžest až po jemnou kořenitost. Výsledkem je vyvážený šálek, který vás překvapí svou komplexností a hloubkou.
Region původu: Nyeri
Odrůda kávy: Coffea Arabica
Nadmořská výška: 1600 - 1850 m n. m.
Zpracování: washed (promyté)
Pražení: středně hnědé
SCA skóre: 83,5
Každý sáček je opatřen datem pražení, abyste si mohli být jisti čerstvostí kávy. Kávu odesíláme většinou maximálně týden od pražení a doporučuje zkonzumovat do 2 měsíců. Zrnka balíme do dvouvrstevných sáčků se zipem a ventilem, díky tomu může káva dýchat, uvolňovat plyny a zároveň nehrozí pochycení cizích pachů. Skladujte na temnějším, sušším a chladnějším místě, nikdy kávu nedávejte do lednice.
Vhodné na: kávovar, moka konvička, filtr (drip, aeropress,..), french press
Ovocnost: jemně ovocná
Stupeň pražení: střední
Zpracování: washed (promyté)