Tmavé hrozny, mléčná čokoláda, třešně Více informací
Spojení sladkosti hroznů, mléčné čokolády a třešní.
Region Kirinyaga se nachází na úpatí hory Mount Kenya. Tato oblast je proslulá výjimečnou kvalitou kávy, která zde dosahuje kvality nejen díky podnebí a půdě, ale i práci farmářů. Veškerý sběr probíhá ručně, aby se dosáhlo prvotřídní kvality. Následně se jejich kvalita kontroluje v mycí stanici Kii. Jen opravdu zralé třešně se následně zpracovávají - nejdříve se 16-24 hodin fermentují, následně se promývá a namáčí na 12 hodin. Následuje sušení, které trvá v průměru 14 dní a je zapotřebí neustálá kontrola a převracení kávy, aby bylo co nejrovnoměrnější a dosáhlo se nejlepší chuti.
Tato keňská káva dosáhla vynikajícího mezinárodního hodnocení 87 bodů podle SCA (mezinárodní kávová asociace), což ji řadí do kategorie výběrových káv s označením excellent.
Teplota a čas pražení jsou nastaveny tak, aby uvolnily ty nejjemnější chuťové tóny - od bohaté sladké tóny přes ovocnou svěžest až po jemnou kořenitost. Výsledkem je vyvážený šálek, který vás překvapí svou komplexností a hloubkou.
Region původu: Kibugu
Odrůda kávy: Coffea Arabica
Nadmořská výška: 1300 - 1900 m n. m.
Zpracování: washed (promyté)
Pražení: středně hnědé
SCA skóre: 87
Každý sáček je opatřen datem pražení, abyste si mohli být jisti čerstvostí kávy. Kávu odesíláme většinou maximálně týden od pražení a doporučuje zkonzumovat do 2 měsíců. Zrnka balíme do dvouvrstevných sáčků se zipem a ventilem, díky tomu může káva dýchat, uvolňovat plyny a zároveň nehrozí pochycení cizích pachů. Skladujte na temnějším, sušším a chladnějším místě, nikdy kávu nedávejte do lednice.
Vhodné na: kávovar, moka konvička, filtr (drip, aeropress,..), french press
Ovocnost: jemně ovocná
Stupeň pražení: střední
Zpracování: washed (promyté)
Celkové zhodnocení:
Výborná káva. Doporučuji.