Bobule, liči, černý čaj Více informací
Spojení sladkosti bobulí a liči s chutí černého čaje.
Káva rostoucí na červené sopečné půdě svahů pohoří Aberdare. Teplé dny a chladnější noci prodlužují zrání kávy. Díky tomu má co nejvyšší množství cukru a výsledný profil je tak ovocný s plným tělem. Ta probíhá ručně, aby byly sklizeny vždy jen zralé třešně a dosáhlo se co nejvyšší kvality. Následně ji dodávají do družstva Wanjengi, kde se kontroluje a jen kvalitní zrna jsou přijaty k dalšímu zpracování.
Je to název pro specifický tvar kávového zrna. Jedná se o přirozenou mutaci kávových třešní. Tvoří pouze cca 5% veškeré sklizené kávy. Místo dvou zrnek v kávové třešni je zde pouze jedna. Z toho důvodu má kulatější tvar. Dle mnoho lidí má i sladší chuťový profil.
Tato keňská káva dosáhla vynikajícího mezinárodního hodnocení 87 bodů podle SCA, což ji řadí do kategorie výběrových káv s označením excellent.
Teplota a čas pražení jsou nastaveny tak, aby uvolnily ty nejjemnější chuťové tóny - od bohaté sladké tóny přes ovocnou svěžest až po jemnou kořenitost. Výsledkem je vyvážený šálek, který vás překvapí svou komplexností a hloubkou.
Region původu: Kahuhia
Odrůda kávy: Coffea Arabica
Nadmořská výška: 1600 - 1800 m n. m.
Zpracování: washed (promyté)
Pražení: středně hnědé
SCA skóre: 87
Každý sáček je opatřen datem pražení, abyste si mohli být jisti čerstvostí kávy. Kávu odesíláme většinou maximálně týden od pražení a doporučuje zkonzumovat do 2 měsíců. Zrnka balíme do dvouvrstevných sáčků se zipem a ventilem, díky tomu může káva dýchat, uvolňovat plyny a zároveň nehrozí pochycení cizích pachů. Skladujte na temnějším, sušším a chladnějším místě, nikdy kávu nedávejte do lednice.
Vhodné na: kávovar, moka konvička, filtr (drip, aeropress,..), french press
Ovocnost: jemně ovocná
Stupeň pražení: střední
Zpracování: washed (promyté)