Čokoláda, mandle, černý čaj Více informací
V šálku objevíte lahodnou kombinaci hořké čokolády a mandlí, doplněnou o jemné tóny černého čaje. Středně hnědé pražení zvýrazňuje přirozenou sladkost a vyváženost této kávy.
Objevte s námi výjimečnou kávu z farmy El Limoncillo, která se již téměř 20 let řadí mezi špičkové producenty nikaragujské kávy. Enrique Ferrufino a jeho žena zde vytvořili malý kávový ráj, kde kávovníky rostou v harmonii s původní vegetací ve výšce až 1200-1400 metrů nad mořem.
Každé zrno je pečlivě vybíráno a zpracováváno přímo na farmě pod dohledem rodiny Ferrufino, což zaručuje dokonalou kontrolu kvality od sklizně až po finální produkt. Hodnocení SCA (Specialty Coffee Association) je nejuznávanější systém hodnocení kvality kávy na světě. Získaných 83 bodů řadí tuto kávu mezi špičkové výběrové kávy, které vynikají svojí kvalitou a výjimečnou chutí.
Co dělá tuto kávu výjimečnou?
Každou dávku pražíme s maximální péčí, abychom v kávě rozvinuli její plný potenciál a vyzdvihli ty nejlepší chuťové vlastnosti.
Farmář: Enrique Ferrufino
Region: Matagalpa, Nicaragua
Nadmořská výška: 1200 - 1400 m.n.m.
Odrůda: 100% Arabica (Bourbon, Caturra)
Zpracování: washed (promyté)
Pražení: středně hnědé
SCA skóre: 83
Každý sáček je opatřen datem pražení, abyste si mohli být jisti čerstvostí kávy. Kávu odesíláme většinou maximálně týden od pražení a doporučuje zkonzumovat do 2 měsíců. Zrnka balíme do dvouvrstevných sáčků se zipem a ventilem, díky tomu může káva dýchat, uvolňovat plyny a zároveň nehrozí pochycení cizích pachů. Skladujte na temnějším, sušším a chladnějším místě, nikdy kávu nedávejte do lednice.
Vhodné na: kávovar, moka konvička, french press
Ovocnost: bez kyselosti
Stupeň pražení: střední
Zpracování: washed (promyté)
Celkové zhodnocení:
Jsem velmi spokojená.