Proces pražení

Výběr zelené kávy

Důležitým atributem pro konečnou chuť kávy je její původ - země, region či nadmořská výška. Proto vybíráme kávy zastupující různé chuti a tím Vám můžeme nabídnout přesně tu, která Vám nejvíce vyhovuje. Před samotným procesem pražení se věnujeme výběru nejkvalitnějších zrn. 

Pražení

Preferujeme střední profil pražení mezi High a City, při kterém ještě vynikne skutečná chuť kávy a potlačí se ovocnější tóny.  
Pražíme 3x až 4x týdně, aby se k Vám káva dostala co nejčerstvějšší. 

stupneprazeni.jpg

Balení

Ihned po upražení kávu přebereme, abychom odstranili veškeré defekty a hůře pražená zrna, poté ji necháme "vydýchat" a následně balíme do trojvrstevných sáčků se zpětným ventilem, aby se k Vám káva dostala v nejvyšší kvalitě. 

Uchování

Káva po upražení stále pracuje a proto se Vám může zdát, že se její chuť mění. Nejlepší je zhruba 10 dní od pražení a poté si svou kvalitu drží. Abyste docíli nejlepší chuti, nechávejte kávu v našich sáčcích a nepřesypávejte ji do jiných nádob. Díky ventilu může káva dýchat a uvolňovat plyny a zároveň nehrozí pochycení cizích pachů. Skladujte ji na temnějším, sušším a chladnějším místě, nikdy ji nedávejte do lednice či mrazáku.