Limitovaná káva, která zrála v dubovém sudu po rumu Více informací
Výběrová káva z Peru ležela v dubovém soudku po třtinovém rumu z Guatemaly a díky tomu získala jeho aroma a chuť. Toto výjimečné spojení, kde vyniká sladká chuť vanilky a melasy, skvěle doplňuje jemná dochuť rumu.
Klíč spočívá v pečlivě řízeném zrání. Káva odpočívá v dubovém sudu po guatemalském rumu, kde postupně získává své charakteristické tóny. Následně precizně vybíráme pražicí profil, který dokonale rozvine jemné rumové nuance a podtrhne přirozenou chuť zrn Peru.
Rodina Arizaca spravuje farmu Canelon a přilehlý národní park, kde pěstují tradičně a s respektem k přírodě prémiovou odrůdu Bourbon. Každá kávová třešeň je ručně sbírána v optimální zralosti a zpracována promytou metodou, což vytváří unikátní chuťový profil odrážející řemeslné umění a tradici místních pěstitelů.
Prestižní SCA skóre 86,5 bodů potvrzuje výjimečnou chuť této kávy. Je důkazem, že na farmě Canelon jde kvalita ruku v ruce s pečlivostí a respektem k přírodě.
Detaily:
Farmář: rodina Arizaca
Region: Cusco, Quellouno
Odrůda: 100% Arabica (Bourbon)
Nadmořská výška: 1900 m n.m.
Zpracování: washed (promyté)
Pražení: středně hnědé
SCA skóre: 86,5
Každý sáček je opatřen datem pražení, abyste si mohli být jisti čerstvostí kávy. Kávu odesíláme většinou maximálně týden od pražení a doporučuje zkonzumovat do 2 měsíců. Zrnka balíme do dvouvrstevných sáčků se zipem a ventilem, díky tomu může káva dýchat, uvolňovat plyny a zároveň nehrozí pochycení cizích pachů. Skladujte na temnějším, sušším a chladnějším místě, nikdy kávu nedávejte do lednice.
Vhodné na: filtr (drip, aeropress,..), kávovar, moka konvička, french press
Ovocnost: jemně ovocná
Stupeň pražení: střední
Zpracování: washed (promyté)