Mléčná čokoláda, vanilka, jahody Více informací
V šálku objevíte jemnou mléčnou čokoládu propojenou s bohatou sladkostí vanilky a jahod.
Rodina Arizaca nejen pěstuje kávu na farmě Canelon, ale zároveň spravuje přilehlý národní park s obrovskou biodiverzitou. Tradiční produkce kávy v souladu s přírodou je zde samozřejmostí a rodina si velice zakládá na ochraně přírody. Pěstují převážně odrůdu Bourbon, jenž je sice náchylnější na nemoce a má menší výnos, ale je velmi ceněná pro kvalitu a chuť.
Každá kávová třešeň je ručně sbírána v optimální zralosti. Následně se káva zpracovává promytou metodou, která ji dodává charakteristickou jemnost a komplexnost. Výsledkem je unikátní chuťový profil, který odráží um a tradici místních pěstitelů.
Prestižní SCA skóre 86,5 bodů potvrzuje výjimečnou chuť této kávy. Je důkazem, že na farmě Canelon jde kvalita ruku v ruce s pečlivostí a respektem k přírodě.
Tato peruánská káva vyniká především v alternativních přípravách, kde naplno rozvine své jemné tóny mléčné čokolády a sladkost vanilky a jahod. Skvěle však chutná i jako espresso nebo v mléčných nápojích.
Farmář: rodina Arizaca
Region: Cusco, Quellouno
Odrůda: 100% Arabica (Bourbon)
Nadmořská výška: 1900 m n.m.
Zpracování: washed (promyté)
Pražení: středně hnědé
SCA skóre: 86,5
Každý sáček je opatřen datem pražení, abyste si mohli být jisti čerstvostí kávy. Kávu odesíláme většinou maximálně týden od pražení a doporučuje zkonzumovat do 2 měsíců. Zrnka balíme do dvouvrstevných sáčků se zipem a ventilem, díky tomu může káva dýchat, uvolňovat plyny a zároveň nehrozí pochycení cizích pachů. Skladujte na temnějším, sušším a chladnějším místě, nikdy kávu nedávejte do lednice.
Vhodné na: kávovar, moka konvička, french press
Ovocnost: jemně ovocná
Stupeň pražení: střední
Zpracování: honey (polopromyté)