Mléčná čokoláda, hrozno, karamel Více informací
V šálku objevíte jemnou mléčnou čokoládu propojenou s bohatou sladkostí hroznů a jemným nádechem karamelu.
Od roku 2005 Gregoria Miranda Huaman pečlivě pěstuje prémiovou kávu na farmě Mesapata - místě, jehož název v překladu znamená "nohy stolu". Vysoká nadmořská výška 2000 m n.m. v regionu Cusco vytváří dokonalé podmínky pro vzácnou odrůdu Bourbon, která navzdory své náchylnosti ke škůdcům dosahuje mimořádné kvality.
Každá kávová třešeň je ručně sbírána v optimální zralosti. Šetrné zpracování honey metodou dodává kávě charakteristickou jemnost a komplexnost. Výsledkem je unikátní chuťový profil, který odráží um a tradici místních pěstitelů.
Prestižní SCA skóre 84,5 bodů potvrzuje výjimečnou chuť této kávy. Je důkazem, že na farmě Mesapata jde kvalita ruku v ruce s pečlivostí a respektem k přírodě.
Tato peruánská káva vyniká především v alternativních přípravách, kde naplno rozvine své jemné tóny mléčné čokolády a sladkých hroznů. Skvěle však chutná i jako espresso nebo v mléčných nápojích.
Farmář: Gregoria Miranda Huaman
Region: Cusco
Odrůda: 100% Arabica (Bourbon)
Nadmořská výška: 2000 m n.m.
Zpracování: honey (polopromyté)
Pražení: středně hnědé
SCA skóre: 84,5
Vhodné na: kávovar, moka konvička, french press
Ovocnost: jemně ovocná
Stupeň pražení: střední
Zpracování: honey (polopromyté)
Celkové zhodnocení:
Objednám si znovu