Med, meruňky, mléčná čokoláda Více informací
Hledáte kávu, která vás zahřeje během chladných podzimních dnů? Guatemalská káva je přesně to, co potřebujete. Její bohatá chuť medu, meruněk a mléčné čokolády je ideální pro podzimní nápoje.
Farma Jacinta Ramireze, pěstitele kávy ve čtvrté generaci z Michicoy se nachází v provincii Huehuetenango. Jeho farma je součástí rodinné sítě farem, kde se tradice pěstování kávy předává z generace na generaci.
Kávovníky jsou pěstovány v symbióze s chalumovými stromy, které poskytují přirozený stín a jejich padající listí slouží jako organické hnojivo. Region Huehuetenango je proslulý svou vysokou nadmořskou výškou a unikátním mikroklimatem. Setkání horkého vzduchu z mexické Oaxaky se studeným vzduchem z pohoří Cuchumantanes vytváří ideální podmínky, které chrání před mrazem a umožňují pěstování kávy až ve výšce 2000 m n. m. Tyto podmínky jsou zodpovědné za specifickou chuť.
Káva je zpracována tradiční promytou metodou přímo na farmě. Třešně jsou selektivně sklízeny a zpracovány v bubnovém drtiči. Následuje fermentace ve fermentačních nádržích po dobu 30 hodin, promytí v čisté vodě a poté sušení na terasách. Poctivá kontrola při sklizni napomohla získání až 87 bodů v mezinárodní kávové asociaci (SCA).
Region: Huehuetenango
Odrůda: 100% Arabica
Nadmořská výška: 1700 m n.m.
Zpracování: washed (promyté)
Pražení: středně hnědé
SCA skóre: 87
Každý sáček je opatřen datem pražení, abyste si mohli být jisti čerstvostí kávy. Kávu odesíláme většinou maximálně týden od pražení a doporučuje zkonzumovat do 2 měsíců. Zrnka balíme do dvouvrstevných sáčků se zipem a ventilem, díky tomu může káva dýchat, uvolňovat plyny a zároveň nehrozí pochycení cizích pachů. Skladujte na temnějším, sušším a chladnějším místě, nikdy kávu nedávejte do lednice.
Vhodné na: kávovar, filtr (drip, aeropress,..), french press
Ovocnost: jemně ovocná
Stupeň pražení: střední
Zpracování: washed (promyté)